Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Battlefield Bad Company 2 Vietnam térképek

2011. január 5. Drang

Battlefield Bad Company 2 Vietnam térképek

BFBC2 Vietnam: Xfire skin

 

Az alap BFBC2 Vietnam kiadáskor összesen 4 mapot tartalmazott, 4 különböző játékmóddal, a játékhoz időközben 1 új térkép érkezett, így jelenleg összesen 5 pálya játszható.

Játékmódok

Rush: a támadó oldal feladata rendszerint két célpont (láda, Rádió állomás) felrobbantása. Ha az első két célpontot felrobantották, folytatódik a harc a pálya következő szakaszán, ahol szintén 1-1 ládát (Rádióállomás) kell robbantani (A,B). Ez addig ismétlődik míg el nem fogynak a célpontok/bázisok, s ekkor a támadó fél nyer. A másik oldal feladata értelemszerűen a támadás megállítása. Ha egy bázis elveszik/felrobban, azt már nem lehet visszafoglalni.

Conquest: klasszikus zászlóhúzós Bf játékmód ticketekkel.

Squad Rush: két 4 fős squad harcol egymás ellen ebben az intenzív 1 láda/2 bázis infantry only Rush játékmódban.

Squad Deathmatch: négy darab 4 fős squad harcol egymással. Amelyik csapat először eléri az 50 kill-t, az nyer. Csak egy jármű van a pályán, ami történetesen egy tank, mégpedig középen.

  • Pályák - Az összes pálya felülnézetből
  • Concept - Festményszerű képek


Összefoglaló táblázat a mapokról, és a rajtuk játszható játékmódokról:


Conquest
Rush Squad Rush Squad Deathmatch
Phu Bai Valley
x x
x x
Cao Son Temple
x
x x x
Vantage Point
x
x x
x
Hill 137
x x
x x
Operation Hastings
x x x
x


Phu Bai Valley

 

Az őrhelyemre tartok, mindenütt dzsungel és  rizsföldek váltogatják egymást. Phu Bai Völgye felett repülve bekapcsolom a rádiót a Huey-ben és a Wild Thing bömböl, közben bajtársaim a fedélzeti géppuskával az ellenséges fegyverek torkolattüzét lesve pásztázzák a környéket, s lenn a vízárban úszó végtelen rizsföldeket vizslatják. A tankok lángot lövellve irtják lenn a bozótost, és a távolban a dzsungel felől puskaropogás hallatszik. Feltűnik egy helybéli lakos, furcsa háromkerekű járművel kerülgeti a bomba szaggatta krátereket, de ahogy megpillant minket tüstént odébb áll.

A rizsföldek fölött repkedő heli látképe

Phu Bai Völgye

Phu Bai völgyében a rizsföldeken zajlott véres ütközetnek állít emléket a Phu Bai Valley névre hallgató BFBC2 Vietnám térkép. A Battlefield Bad Company 2 kiadásra váró Vietnám térképdesign-csapatát kérdeztük az új mapról.

Mi volt az irányelv a Phu Bai Valley map elkészítésekor?
- A pálya egy klasszikus, nyitott csatatér. Eredetileg kifejezetten Conquest játékmódra készült, melynek célja az A, B és C bázisok elfoglalása, megtartása. Ha nyerni akarsz Phu Bai Valley-ban, akkor alaposan átgondolt taktivál kell, hogy rendelkezz, mivel az ellenség bárhonnan megtámadhat. A siker érdekében tehát variálni kell a kiteket, meg persze kommunikálni a squadtársakkal...


A pályán a gyalogság vagy a járművek kapnak nagyobb szerepet?
- Sok választási lehetőség van járművekből akár páncélosok, akár helik formájában. Ugyanakkor a terep úgy lett tervezve, hogy a gyalogok gyorsan, fedezéktől fedezékig nyomulhatnak előre.


Milyen játékmenetre számíthatunk a mapon?
- A legnagyobb csata mindig a kulcsfontosságú A bázisért megy, ami közeli spawnhelyet biztosít B-hez és C-hez is. Az egyetlen bökkenő az, hogy az A bázison nincs túl sok jármű, szóval mozgásban kell lenni, hogy nehogy lerohanják a csapatot. A játékmenet a két ellenérdekelt oldalon nyilván eltéréseket mutat, hiszen a kezdőbázisok sem ugyanúgy vannak felszerelve.

Phu Bai Valley


Hogyan kezdenek a felek?
{#us}US bázis kezdő felszerelése: 1 x heli, 2 x tank, 2 x jeep - Megjegyzés: csak ezen az oldalon van heli, viszont az NVA-nak több armorja van.
US taktikai tanácsok: Tartsátok meg az A bázist miközben a B-t támadjátok, így megkaparinthatjátok a második helit. Ha ez sikerül, légi fölény lesz a jutalom, hiába van több tankja az NVA-nak.

{#vn}NVA bázis kezdő felszerelése: 3 x tank, 2 x jeep - Megjegyzés: a nagy számú armor kelleni fog a helik ellen.
NVA taktikai tanácsok: Építsetek ki jó védelmet B vagy C bázison, így nem fog kelleni újra meg újra a bázisról jönnötök. Ha ez sikerül, az armorokat felhasználva visszaszoríthatjátok az amcsikat. Azt se feledjétek, hogy a tankok tetején csücsülő géppuskával prímán lehet helire vadászni. Tartsátok tehát jó kondiban a konzerveket engikkel, hogy sikeresen visszaverhessétek a légi veszélyt. Vakmerőbb taktika: lopjátok el az ellen helijeit!


Cao Son Templom

 

Cao Son Temple videó

Cao Son Templománál jártam, ami maga volt a pokol, véres ütközet folyt napokon át, rengeteg bajtársam veszett el az ottani offenzívában. Az ellenséget alig tudtuk megkülönböztetni a környezettől, a trópusi növényzet töménysége megigézett teljesen.  - A vietkongok mindig lesből érkeznek, és csak az utolsó pillanatban veszed észre őket. (Vajon ők is így látnak minket?) - A folyón a járőrnaszádok percenként indultak, de egyet sem láttam visszatérni. Kegyetlen harcok árán sikerült megvetnünk a lábunkat a parton és elfoglalni a szentélyt. Vérrel teltek meg a kőkert medencéi...

A kezdeti roham meglehetősen szűk és jól belőhető terepen folyik, meglehetősen sok ticketet bukunk „B” falu felé törve. Na sebaj, van egy ilyen kis patrol boat, majd arról jól fedezem a többieket! Kicsettegek a vízre, irányba állítom a hajót, és rövid sorozatokkal osztani kezdem „B” falut. Körülbelül két másodperc múlva holtan bukok ki a géppuskaállásból. A patrol boat géppuskaállásait használhatatlanul védtelenre tervezték, bármilyen kézifegyverrel ki lehet szedni másodpercek alatt az amúgy helyhez kötött és védekezésre mozgással, fedezékbe meneküléssel képtelen lövészt…

FreddyHawk


Vantage Point

A templomi ütközet az első vietnámi bevetésemet juttatta eszembe: A charlie a kiváló kilátást nyújtó magaslaton rendezkedett be, amit a katonai jelentés Vantage pointnak nevezett később mindvégig. A hirtelen emelkedő úton a tankjaink csak lépésben tudtak haladni, a gyalogság teljes menetfelszerelésben lehagyta a vasbikákat. Az ellenség jól ismerte a vidéket és mindezt komolyan kihasználta ellenünk. A küldetés: mindenáron elfoglalni a magaslatot. Százak életébe került az a 200 méter, amíg a tetőre értünk. A felperzselt szalmakunyhók füstje és az elszenesedett emberi hús édeskés szaga örökre belém égett.

Ismét egy hivatalos videó látott napvilágot, mely a kiadásra váró BFBC2 Vietnam játékélményt mutatja be Hill 137 és Vantage point térképeken.

Vantage Point. Na nézzük csak! Háh, tök jópofák ezek a  rizsföldek meg minden, nyomás fel a hegyre! A teraszos kialakítás miatt nem sok esély van kerülgetni, két jó géppuskás védő majdnem totálisan le is tudja fedezni a feljutást a hegyre, de gondolom azért kaptuk a tankot, hogy annak a fedezékében menjünk fel…, na jó, hála istennek az ellenség nem túl ügyes, így bevesszük „B”-t, megvan a hegy – előtte egész jópofa közelharcot vívunk az ellenséggel. Csak félve gondolok arra, hogy egy szervezett waron, milyen taktikával lehetne feljönni itt… Szerintem semmilyennel, egy–két (amúgy a Vietnamban gyalogos ellen is nagyon hatékony) enginer és két medic le tudja zárni a feljutást…

FreddyHawk


Hill 137

Az alábbi videóban a Hill 137 nevezetű pályával ismerkedhettek. Külön csemegeként a játékban megjelenő lángszóró is bemutatkozik.


Vantage pointnál durvább látvány csak a 137-es számú hegy ostroma után maradt vissza. A napalmesőtől szénné és hamuvá vált dzsungel, mintegy óriás tábortűz hamvadó parazsa, és mi, élőhalottak mezítláb lépkedtünk a lángoló világ romjain. Ott már a zene se szólt, nem volt jármű, ami megmászta volna a rókalyukakkal és titkos alagutakkal, átjárókkal tűzdelt hegycsúcsot. A barlangokból kiáltások és halálhörgés hallatszott, és mindannyian alig vártuk, hogy eltűnhessünk arról az elátkozott helyről.

 

 


Operation Hasting

Most az eddigi legizgalmasabb bevetésre indulunk, amit a katonai vezetés csak úgy emleget: Battle of Hasting. Azt rebesgetik, hogy a legfontosabb csatába tartunk, mindenki retteg a holnaptól. Egyet mindannyian tudunk, csakis egymást segítve élhetjük túl az ütközetet...


Az ötödik térképet egy játék díjaként adták oda a közösségnek. Ez a volt a Battle of Hastings


Ki kell érdemelni a pályát


A  bónusz pályával a korábbi Hill 137, Vantage Point, Phu Bai Valley és CaoSon Temple négyes végül ötös fogattá bővül. Néhányatoknak biztos ismerős lesz a pálya - a 2004-es klasszikusból származó Operation Hastings-szel van ugyanis dolgunk, hölgyeim és uraim.

Operation Hastings a 2004-es klasszikusból

Akik még nem játszottak a Battlefield Vietnammal, nem ismerhetik az eredeti mapot. Ugyanis az egyik legnépszerűbb  BFV térképnek a remake-jéről van szó, ahol minden háborús kellék megtalálható majd: csónakok, helik, tankok, dzsipek, templomok és persze a pályát két részre osztó szimbolikus jelentőségű híd se maradhatott ki.

Hogy mit kellett tenni ezért? Egyszerű: a PS3-as, PC-s és Xbox 360-as játékosoknak össze kellett gyűjteniük 69 millió team-pontot a Battlefield Bad Company 2-ben és Vietnamban összesen. Tehát csak a csapatpontok számítanak:  úgy mint a lőszeradási (resupply), újraélesztési (revive), gyógyító (heal), spottoló és javító (repair).


A számláló a PS3-on való megjelenéssel párhuzamosan elindult. A PC-sek 2010. 12. 30. délután elérték a 69 millió csapatpontot, a többi platform megkapta újévi ajándékként az Operation Hastingset.