Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

BF4: mennyire jó a Mantle?

Techmánia 2014. február 18. WATERDACA 1 hozzászólás 3260 olvasás Címkék: videokártya AMD Battlefield 4

Néhány héttel ezelőtt, a DICE megjelentette a Battlefield 4 Mantle frissítését a játékra, azt követte az AMD béta drivere, mely engedélyezte a játékban a várva várt technológiát. Az első tesztek 5-10%-os teljesítménynövekedést mutattak single playerben, amire azt mondjuk: "Oké, mégiscsak ez egy szoftverfrissítés." Most, hogy belemélyedtünk a multiplayerbe, újabb részletek tárultak fel.

A Mantle frissítés tehát átlagosan 10%-os FPS teljesítménynövekedést jelent, persze ez függ a képernyő felbontásától is. Úgy tűnik, a magasabb felbontásokon kevesebb a Mantle haszna. Ez leginkább annak köszönhető, mert a magasabb felbontások leginkább a CPU-kat terhelik, éppen ezért alacsonyabb felbontásokon többet javíthat a Mantle megjelenítés.

1920 x 1080-ban, a Mantle körülbelül 10% teljesítménynövekedéssel bír a DirectX ellen, ugyanazzal a hardverrel. Amikor a felbontást még magasabbra állítottuk, 2560 x 1600-ra, a teljesítménynövekedés immár 5% volt.

Jöjjön néhány rajz is, amely jobban érzékelteti a teljesítményt, Mantle alatt. A tesztgép egy AMD Radeon R9 290X / 280X, Intel Core i7-3960X 3.3 GHz, 8 GB RAM és Windows 8 64-bit-es operációs rendszer volt.

Battlefield 4 Mantle teljesítmény R9 290X-el

 

Battlefield 4 Mantle teljesítmény R9 280X-el

 

Személyes vélemény: A Mantle eddig számomra csalódás. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. De ne feledjük: a Mantle továbbra sincs kiforrva, ráadásul az első, Mantle technológiával fejlesztett játék sem jelent még meg. (a Thief lesz, valamikor február végén.) Fontos emellett azt is megemlíteni, hogy az AMD béta driver is még fejlődhet az elmúlt hetekben/hónapokban. Például, a HD7xxx kártyákon továbbra is döcögős, nem optimalizált a Mantle.

Szerinted hasznos lesz a Mantle?
Igen
qwes schrank bendesmate
OdoruS Kakamaka Kelta
kovalik Shaidon syan
GarosHUN Yupiter78
Nem
kokusz19 patya340 halmaimatyi
Talán
HanTingtoN alakalaka

Kapcsolódó linkek

  • http://bf4central.com/2014/02/battlefield-4-mantle-showing-decent-gains-multiplayer/

Kapcsolódó cikkek